Ulubiona sałatka z tuńczykiem.
Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha!
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy
1 cebula czerwona
2 jajka
200 g makaronu
2 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 papryki
3 ogórki kiszone
pieprz, sól, papryka ostra
Nastawiamy makaron i jajka, a w tym czasie kroimy paprykę, ogórki, cebulę. Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i przekładamy do miski. Kroimy jajka ugotowane na twardo. Do miseczki przekładamy majonez, jogurt i starty na tarce czosnek, przyprawiamy i mieszamy. Do makaronu dodajemy tuńczyk, kukurydzę i resztę składników dokładnie mieszamy. Próbujemy i jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz