Leczo

Jest już wiosennie, jednak szczególnie tutaj w Anglii często mamy szare dni, wtedy przygotowuję szybkie, rozgrzewające, aromatyczne dania i oto jedno z nich. Kilka minut i jest coś pysznego. Można podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą, ja jednak uwielbiam zjadać leczo z chlebem. 


Leczo z kiełbasą

Składniki:

2 papryki
cebula
ząbek czosnku
2 pętka kiełbasy
kilka pieczarek
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, domowa vegeta,
majeranek, bazylia, ostra papryka


Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Przyprawiamy pieprzem i domową vegetą, dodajemy kiełbasę i chwilę razem smażymy. Dodajemy pomidory w puszce, posiekany ząbek czosnku i ostrą paprykę, mieszamy. Dolewamy szklankę lub dwie wody, mieszamy i zagotowujemy. Próbujemy jeśli za mało pomidorów dodajemy kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Przyprawiamy bazylią i majerankiem.


Mmm Pycha!

Mój Facebook

Brak komentarzy :